Kristian Gidlund

Jag vet att jag pratat om detta program tidigare men måste ännu en gång ta upp det. I gårdagens program av Jills veranda har hon bjudit in Kristian Gidlund. Han spelade som trummis i Sugarplum Fairy som jag lyssnade väldigt mycket på när jag var i yngre tonåren. 2011 fick Kristian reda på att han hade cancer i magen. Han startar då en blogg om sin livssituation och därefter skriver han också en bok. efter ett halvår börjar det gå åt rätt håll och man tror att Kristian ska klara sig. Men i Augusti 2012 får han besked om att cancern är tillbaka, och att det inte finns något att göra åt den. I mars 2013 åker han till Nashville. 
Det är så underligt, för i programmet pratar han om Hank Williams, som var en country artist som dog tidigt som alkoholist och morfinist, när han bara var 29 år. Kristian säger vid samma tillfälle "Jag går ju på morfin varje dag, och ganska mycket. Och i September fyller jag trettio, så det är någonting konstigt med den parallella historien mellan Hank Williams och mig själv." 
I september 2013 dör Kristian Gidlund av cancer, 29 år gammal. 
 
Detta program tror jag är det djupaste programmen av alla, jag grät från början till slut. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är så tragiskt. Men ännu mer tragist är ju att detta händer varje dag. Människor som är unga och inte ens har upplevt hälften av hela sitt liv, dör av cancer. Boken har jag inte läst, men känner att jag verkligen borde det nu. 
Ni borde också se avsnittet med Kristian. Och skriv gärna här nedanför om vad ni tyckte.
 
Nu, tbt med Sugarplum Fary dånande ut ur mina högtalare samtidigt som jag kör igång med städningen..
 
 
 
P.S. fuck cancer
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp