Tvåtusenfjorton

2014.
Det absolut tyngsta och jobbigaste men också det roligaste och mest utvecklande året jag varit med om.
 
Året började med en ny familjemedlem som har visat sig vara den mest egendomliga hunden jag träffat. Hon är vacker, smart och säger vad hon tycker. Detta har blivit Min hund. Jag älskar henne till tusen.
Under Januari och februari bodde jag nästan nere på Norrskenshallen som tränare och handbollsspelare. 
Arbetslöshet var ett faktum och jag tror att jag mådde mycket sämre över det än vad jag vågade erkänna. 
Att gå hemma i månader och söka jobb utan resultat är bland det värsta som finns.
 
 
Den 7e maj hände det vi alla i min familj gått runt och varit rädda för. När den finaste varmaste personen i mitt liv somnade in. 
Hon som alltid fanns där. När jag inte ville vara ensam hemma efter skolan i lågstadiet, när jag ville ligga på hennes säng och lyssna på roliga historier från hemmets journal, eller de gånger hon gjorde plättar till lunch för att det vad de godaste som fanns. Farmors plättar. Tror inte det var något speciellt med just plättarna , men det var speciellt när man kom hem till henne och hon lagade mat. 
Jag saknar hennes kramar och hennes uppmaningar att alltid klä sig varmt.
Och nu finns hon inte där på jaktstigen längre. Har svårt att tro på det fortfarande. Obegripligt. Älskade underbara, jag saknar dig.
 
 
När allt kändes som tyngst fick jag ett vick på ett gruppboende i Nordmaling som senare ledde till sommarjobb. Äntligen! 
 
Juni. Sommaren började visa sina tecken. Vi åkte på brännbollsyran och hade en grym helg med underbar feeling, musik, vänner och alkohol. De va kung!
Jag började också allt mer hänga med Maria vilket visade sig bli en jäkligt fin vänskap.
 
Mycket förändrades med mig och mitt tänk. Jag insåg att jag inte var lika beroende av kärleken och att det var dags att stå på egna ben. Att klara sig själv och fokusera på vad jag ville. 
 
Sommaren var i full gång, jag jobbade för fullt men klämde in en semester till Norrköping och Bråvalla festivalen med tre sköna brudar. Det visade sig vara en grym upplevelse med konserter som jag kanske inte får uppleva igen.
 
Jag fyllde 20 och skaffade lägenhet med den bästa sambon man kan ha. Det är sjukt hur kul vi haft under dessa 5 månader. Paradvåningen med nog plats för oss båda och halva Nordmaling satt som pricken över i. 
Att skaffa ett eget ställe har varit så sjukt befriande och kul. Går knappt att beskriva.
 
 
 
Hösten kom och jag och Maria pysslade ihop supergoda lyxmiddagar (standarden är inte så hög längre) och njöt av livet i Paradvåningingen. Valresultatet för 2014 kom och besvikelsen var total. Ville inte bo kvar i Sverige den dagen, då ett främlingsfientligt parti blev Sveriges tredje största. 
 
 
Jag jagade för fullt i oktober, förutom de gånger jag hade match. Så sjukt underbart att en klar och fin morgon klockan 4 sitta och titta ut över skogen, nerverna på helspänn ifall det skulle komma ett djur. Men det gjorde det aldrig.. I år i alla fall.
 
 
 
Och så kom vintern. Och här är vi nu näst sista dagen på året och jag kan ärligt erkänna att jag känner mig lycklig. Nu vill jag bara önska alla ett gott nytt år med spännande nya upplevelser. 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp